Juli: snoeien

Heesters zoals Kolkwitzia, Weigela en boerenjasmijn (Philadelphus coronarius) zijn eind deze maand uitgebloeid. U kunt ze dan meteen snoeien. U dient vlak boven nieuwe uitlopers te snoeien of kort de takken tot even boven de grond in. Blauweregen (Wisteria) vormt veel zoekende ranken die zich mogelijk uitstrekken naar plekken waar u ze niet wilt hebben. Kort ze dan tot circa vijftien centimeter in.

 

20140704_druif

Haal bij de druif overtollig blad weg als dat de vruchtvorming kan hinderen en kort te ver doorgeschoten twijgen in. De zomerframbozen zijn eind juli meestal wel afgedragen. Alle stengels die vrucht hebben gedragen, kunnen dan zo diep mogelijk worden afgeknipt. Bind nieuwe mooie scheuten aan (niet meer dan vijftien per strekkende meter), snoei alle andere scheuten ook weg.

Hagen knippen kan nog steeds. Hoe meer u knipt, des te dichter wordt een haag. Dat werkt natuurlijk het beste bij snelgroeiende hagen.

 

Wortelopslag wegnemen

Sommige planten vormen heel gemakkelijk wortelopslag. Overal in de tuin (en in de buurtuinen) kunnen dan nieuwe scheuten vanuit de wortels opschieten. Heel bekende voorbeelden zijn fluweelboom, Kerria, framboos, braam, duindoorn, allerlei bamboes en Campsis.

20140704_lupine

 

Tweede bloei

Verschillende vaste planten zoals lupine, ridderspoor (Delphinium), Salvia × superba en Achillea taygetea bloeien onder goede omstandigheden een tweede keer als ze na de eerste bloei tijdig worden teruggesneden. Dat zal al vaak in juli zijn.

 

Bekijk eerdere Tuintips

Onderhoud april

Onderhoud april

Denk je dat het steken van kantjes een vervelende taak is? Met een scherpe spade of kantensteker kun je een nette scheiding maken tussen je gazon en de borders. Dit geeft je tuin onmiddellijk een professionelere en verzorgde uitstraling, waardoor je planten beter tot hun recht komen! Je zult merken dat je tuin er mooier uitziet!

Snoeien april

Snoeien april

Het is essentieel om te snoeien voor een gezonde groei. In april zijn de bolacacia en bolcatalpa ideaal om te vormen. Door zorgvuldig te snoeien, kun je de vorm van de boom beïnvloeden: je kunt een mooie kroon behouden, meer lichtinval in de kroon creëren of de boom compact houden. Bovendien, door regelmatig onderhoud, kun je de levensduur van de boom verlengen en ziektes voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken om schade aan de boom te minimaliseren.

Tuintips april

Tuintips april

Een tuin dient als een oase van rust, een speeltuin en een werkplaats. Het is tijd om je sluimerende tuinideeën tot leven te brengen! Heb je gedacht aan een nieuwe zithoek voor ontspannende middagen? Of misschien een veilige en leuke speelruimte voor de kinderen? Verlang je naar een weelderig groen gazon of een rustgevende vijver? Wat je wensen ook zijn, wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomtuin!

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur