Mediterrane sfeer creëren

Een mediterrane sfeer creëren in je tuin? Dat kan zeker! Denk aan het toevoegen van olijf- en citroenbomen die niet alleen prachtig zijn, maar ook een heerlijke geur verspreiden. Palmen geven je tuin een exotische uitstraling, terwijl siergrassen voor een speels en natuurlijk effect zorgen. Een fontein kan het rustgevende geluid van kabbelend water toevoegen, wat een gevoel van sereniteit brengt.

Daarnaast is een blauweregen die zich om een pergola slingert een echte blikvanger. Deze prachtige klimplant met zijn hangende trossen van paarse bloemen zorgt voor een romantische sfeer. Vergeet ook niet een plantenbak met lavendel, die niet alleen mooi is, maar ook een heerlijke geur verspreidt en bijen en vlinders aantrekt.

Om de mediterrane sfeer compleet te maken, kun je ook denken aan het toevoegen van terracotta potten, mozaïektegels en een zithoek met comfortabele kussens en een parasol. Een buitenkeuken of barbecueplek kan ook een geweldige toevoeging zijn, zodat je kunt genieten van heerlijke maaltijden in je eigen mediterrane paradijs. Met deze elementen creëer je een tuin waar je het hele jaar door van kunt genieten!

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips oktober

Tuintips oktober

Het is leuk om naar de bedrijvigheid van koolmeesjes of mussen in de tuin te kijken. Hang daarom wat nestkastjes op een goed zichtbare, maar beschutte plek die veilig is voor katten. Let op de grootte van de toegang. Niet elke vogel gaat in elk huisje! Door nestkastjes op te hangen, help je niet alleen de vogels, maar geniet je ook van hun vrolijke aanwezigheid in je tuin. Zorg ervoor dat de nestkastjes op een hoogte van minimaal twee meter hangen en dat ze niet in de volle zon of op de wind staan. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige omgeving voor de vogels.

Planten september

Planten september

Dahlia’s met hun prachtige, bonte, kleurrijke bloemexplosies zijn weer helemaal terug in de hedendaagse tuin. Er is een grote diversiteit aan kleuren en maten. De plant laat je met zijn groeikracht zelden in de steek! 

Weetjes van september

Weetjes van september

September is de tijd van de pompoenen en kalebassen. Pompoenen kun je eten (en zijn vaak groter), kalebassen zijn siervruchten en niet-eetbaar. Beide behoren tot de komkommerachtigen, net als de courgette.

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur