Planten en bloemen mei

Door het gebruik van potplanten kun je een persoonlijk tintje aan je omgeving geven. Harmonie kan worden bereikt door verschillende schakeringen van dezelfde kleur te mengen en dit kleurenschema consequent toe te passen. Als je een voorkeur hebt voor levendige kleurenspectakels, combineer dan heldere kleuren in een pot, mand of bloembak voor een mix&match effect.

Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende texturen en vormen van planten om een extra dimensie aan je tuin of interieur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van siergrassen met vetplanten voor een interessant contrast. Vergeet ook niet om rekening te houden met de verzorgingseisen van elke plant om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelukkig en gezond blijven in hun nieuwe thuis.

 

Éénjarigen planten

Vanaf de tweede helft van mei is het weer tijd om je éénjarige planten buiten te zetten, of ze nu in de volle grond of in potten staan. Planten zoals surfinia, campanula, verbena en vlijtige liesjes zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin. Zorg ervoor dat je de potten vult met potgrond tot ongeveer twee centimeter onder de rand, geef ze voldoende water en vergeet niet de verwelkte bloemen te verwijderen. Daarnaast kun je ook overwegen om wat meststof toe te voegen voor extra voeding. Geniet van het tuinieren en een prachtige zomer!

Bekijk eerdere Tuintips

De Ultieme Gids voor Stralende Rozen: Zorg, Snoeien en Bemesten

De Ultieme Gids voor Stralende Rozen: Zorg, Snoeien en Bemesten

Rozen zijn prachtige bloemen die met de juiste zorg en aandacht nog mooier kunnen bloeien. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op luizen, omdat deze kleine insecten de gezondheid van je rozen kunnen aantasten. Gebruik indien nodig een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel om ze te verwijderen.

Onderhoud juli

Onderhoud juli

Mid-zomer is de perfecte tijd om volop van het buitenleven te genieten. De dagen zijn lang en warm, en het onderhoud van de tuin is nu minimaal, waardoor je meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de natuur om je heen.

Tuintips juli

Tuintips juli

Je tuin is een veelzijdige ruimte die dient als werkplek, speelterrein en rustoord. Het is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en quality time kunt doorbrengen met familie en vrienden. Soms kan je tuin echter wel een opfrisbeurt gebruiken om nog meer uit deze waardevolle ruimte te halen.

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur