Planten en bloemen mei

Door het gebruik van potplanten kun je een persoonlijk tintje aan je omgeving geven. Harmonie kan worden bereikt door verschillende schakeringen van dezelfde kleur te mengen en dit kleurenschema consequent toe te passen. Als je een voorkeur hebt voor levendige kleurenspectakels, combineer dan heldere kleuren in een pot, mand of bloembak voor een mix&match effect.

Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende texturen en vormen van planten om een extra dimensie aan je tuin of interieur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van siergrassen met vetplanten voor een interessant contrast. Vergeet ook niet om rekening te houden met de verzorgingseisen van elke plant om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelukkig en gezond blijven in hun nieuwe thuis.

 

Éénjarigen planten

Vanaf de tweede helft van mei is het weer tijd om je éénjarige planten buiten te zetten, of ze nu in de volle grond of in potten staan. Planten zoals surfinia, campanula, verbena en vlijtige liesjes zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin. Zorg ervoor dat je de potten vult met potgrond tot ongeveer twee centimeter onder de rand, geef ze voldoende water en vergeet niet de verwelkte bloemen te verwijderen. Daarnaast kun je ook overwegen om wat meststof toe te voegen voor extra voeding. Geniet van het tuinieren en een prachtige zomer!

Bekijk eerdere Tuintips

Planten april

Planten april

De Acer Palmatum, beter bekend als de Japanse esdoorn, is een echte blikvanger in je tuin met zijn handvormige bladeren die een levendige groene kleur hebben. Deze boom, die zijn oorsprong vindt in het Oosten, brengt een unieke sfeer in je buitenruimte. Het is in het najaar dat de Japanse esdoorn echt schittert, wanneer zijn bladerkroon een prachtig kleurenpalet onthult dat varieert van oranje en geel tot diep rood. Bovendien, als de zon door de bladeren schijnt, creëert het een adembenemend lichtspel dat je tuin in een sprookjesachtige sfeer hult.

Onderhoud april

Onderhoud april

Denk je dat het steken van kantjes een vervelende taak is? Met een scherpe spade of kantensteker kun je een nette scheiding maken tussen je gazon en de borders. Dit geeft je tuin onmiddellijk een professionelere en verzorgde uitstraling, waardoor je planten beter tot hun recht komen! Je zult merken dat je tuin er mooier uitziet!

Snoeien april

Snoeien april

Het is essentieel om te snoeien voor een gezonde groei. In april zijn de bolacacia en bolcatalpa ideaal om te vormen. Door zorgvuldig te snoeien, kun je de vorm van de boom beïnvloeden: je kunt een mooie kroon behouden, meer lichtinval in de kroon creëren of de boom compact houden. Bovendien, door regelmatig onderhoud, kun je de levensduur van de boom verlengen en ziektes voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken om schade aan de boom te minimaliseren.

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur