Planten maart

De fluweelhortensia is een opvallende verschijning in de tuin. Hier zijn enkele interessante feiten over deze prachtige plant:

Hoogte en groeiwijze: De fluweelhortensia kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van ongeveer 1,5 meter. Zijn groeiwijze is bossig en vol, met grote, donkergroene bladeren die een fluweelachtige textuur hebben. Deze bladeren zijn een lust voor het oog en voegen een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Bloemenpracht: Wat de fluweelhortensia echt bijzonder maakt, zijn de tweekleurige schermbloemen. Deze bloemen hebben een opvallende combinatie van kleuren, variërend van zachtroze tot diepblauw of paars. De fluweelachtige textuur van de bloemen geeft ze een luxueuze uitstraling. Ze verschijnen in de zomer en trekken vlinders en bijen aan.

Verzorging en standplaats: Fluweelhortensia’s gedijen goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden. Zorg voor een goed doorlatende grond en houd de bodem vochtig. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en helpt de plant compact te blijven.

Landschapsgebruik: De fluweelhortensia is een uitstekende keuze voor borders, schaduwrijke hoekjes en als achtergrondbeplanting. Hij kan ook in grote potten worden gekweekt. Combineer hem met andere schaduwminnende planten zoals varens, hosta’s en astilbes voor een weelderig effect.

Kortom, de fluweelhortensia is een veelzijdige en prachtige toevoeging aan elke tuin. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een uitgestrekte buitenruimte, deze sierlijke struik zal je zeker betoveren met zijn kleurrijke bloemen en fluweelzachte bladeren.

 

 

Magnolia in bloei

Wanneer de Magnolia in volle bloei staat, kondigt het voorjaar zich aan! De eerste aanblik wordt gedomineerd door delicate bloemen in zachte pasteltinten of levendig fuchsiaroze. Deze prachtige bloesems verschijnen voordat het blad zich ontvouwt, waardoor de Magnolia een betoverende schoonheid heeft.

Een paar takken van deze voorjaarsbloeier in een vaas brengen direct sfeer in huis. Stel je voor: een elegante vaas op de eettafel of op de vensterbank, gevuld met de weelderige bloemen van de Magnolia. Het is alsof je een stukje lente naar binnen haalt, compleet met de belofte van warmere dagen en nieuw leven.

Dus, als je de kans hebt om een Magnolia te bewonderen wanneer hij in bloei staat, grijp die dan met beide handen aan. Het is een moment van puur geluk en verwondering, een ode aan de natuur en het seizoen dat alles tot leven brengt.

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips april

Tuintips april

Een tuin dient als een oase van rust, een speeltuin en een werkplaats. Het is tijd om je sluimerende tuinideeën tot leven te brengen! Heb je gedacht aan een nieuwe zithoek voor ontspannende middagen? Of misschien een veilige en leuke speelruimte voor de kinderen? Verlang je naar een weelderig groen gazon of een rustgevende vijver? Wat je wensen ook zijn, wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomtuin!

Onderhoud maart

Onderhoud maart

Op een zonnige voorjaarsdag buiten bezig zijn, omringd door de frisse lucht en het zachte zonlicht, is een waar genot voor elke tuinliefhebber. Het is het moment waarop de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer en de tuin weer tot leven komt. Een tijd van belofte en vernieuwing, waarin we onze handen uit de mouwen steken en onze groene oase klaarmaken voor het komende seizoen.

Snoeien maart

Snoeien maart

Het is tijd om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Terwijl de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien, is het belangrijk om je planten en struiken te verzorgen. Vooral siergrassen en vlinderstruiken hebben nu aandacht nodig.

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur