Planten februari

De witte lentebodes zijn er weer! Sneeuwklokjes. Zet ze in huis en geniet van de pracht van de klokjes. Plant ze na de bloei onder struiken of bomen in je tuin en ze vermeerderen zichzelf.

 

 

Bodembedekkers

Ben je op zoek naar een lage struik als bodembedekker? De dwergmispel (Cotoneaster Dammeri), de struikkamperfoelie (Lonicera pileata) en spierstruik (Spirea japonica) komen in aanmerking. Lage siergrassen zoals Japanse Zegge, Leliegras en Zwenkgras zijn ook mogelijkheden. Ze groeien vooral in de breedte en niet in de hoogte.

 

 

Voldoende groen

Een terras en bestrating is niet weg te denken uit een tuin. Zorg daarnaast voor voldoende ‘groen’, zoals gazon en beplanting. Ze zijn belangrijk voor ons eco-systeem, een verscheidenheid aan dieren en insecten en voor de afvoer van hemelwater. Groen geeft bovendien verkoeling.

Bekijk eerdere Tuintips

Groenblijvende heesters

Groenblijvende heesters

Regen blijft in ons land nooit lang uit. Een mooi moment om groenblijvende heesters en coniferen te planten of verplanten. Rododendron, azalea, laurierkers, sneeuwbal (Viburnum tinus, foto), conifeer of haagplant kunnen dan nog voor de winter wortelen op de nieuwe plek.

Onderhoud september

Onderhoud september

Herfstblad op de open grond tussen heesters is een prima winterdek. Van groenblijvende planten, gazon en vijver kun je het beter weghalen, anders is er kans op rotten en verstikken. Gebruik een bladhark of, makkelijker, een blazer!

Tuintips september

Tuintips september

Met een net over de vijver voorkom je dat er (veel) herfstblad in het water komt. Rottend bladafval blijft dan niet in het water liggen waardoor er teveel voedingsstoffen in het water komen. Dit kan zuurstofproblemen en overmatige algengroei veroorzaken.

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur