Planten oktober

Planten verplaatsen

Het najaar is een goed moment om vaste planten, groenblijvende heesters, coniferen en kleine bomen te verplaatsen. Als je tijdig een schets maakt van de huidige situatie en van de toekomstige, is het makkelijker om in een later stadium alles uit te voeren. Nu is grootte, groeiwijze en standplaats nog goed zichtbaar, als de beplanting is afgestorven niet meer. Neem dit mee in de nieuwe uitvoeringsplan. Vooral de schaduw- of zonstandplaats in de tuin is belangrijk!

 

 

Rozen

Wil je nog graag (extra) rozen in de tuin, dan is nu het goede moment. De wortels kunnen nog aanslaan nu de grond nog niet al te koud is. In het voorjaar zal de roos dan sneller en beter uitlopen. Koop je potgekweekte rozen dan kunnen die het gehele jaar geplant worden, met uitzondering van vorstperiodes. Vergeet niet bij het planten de grond goed te bewerken en te verbeteren.

Bekijk eerdere Tuintips

Onderhoud maart

Onderhoud maart

Op een zonnige voorjaarsdag buiten bezig zijn, omringd door de frisse lucht en het zachte zonlicht, is een waar genot voor elke tuinliefhebber. Het is het moment waarop de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer en de tuin weer tot leven komt. Een tijd van belofte en vernieuwing, waarin we onze handen uit de mouwen steken en onze groene oase klaarmaken voor het komende seizoen.

Snoeien maart

Snoeien maart

Het is tijd om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Terwijl de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien, is het belangrijk om je planten en struiken te verzorgen. Vooral siergrassen en vlinderstruiken hebben nu aandacht nodig.

Tuintips maart

Tuintips maart

Als je overweegt om een nieuw gazon aan te leggen, zijn graszoden een uitstekende keuze. In vergelijking met graszaad bieden graszoden enkele belangrijke voordelen:

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur