Planten september

Bloembollen

Op veel plaatsen liggen de bloembollen al in de winkels. Voorjaarsbloeiende bollen kunnen nu geplant worden. De maanden september en oktober zijn de beste maanden om de bloembollen te planten. Denk bijvoorbeeld aan:  tulpen, narcissen, hyacinten en sneeuwklokjes.  Als de bollen tijdig worden geplant is er minder kans op uitdrogen. De meeste bollen plant je op een diepte van 2-2.5 cm keer hun eigen hoogte. Je laatste kans om bollen te planten is net voordat de vorst invalt of tot en met december.

 

Herfstbloeiers

Veel bloemen en planten in de tuin staan nog te bloeien. Voor sommige éénjarigen loopt de bloei ten einde. Plantenbakken en potten komen er nu minder aantrekkelijk uit te zien. Herfstbloeiers zijn er weer volop te krijgen. Deze bloeiers kunnen ideaal de uitgebloeide zomerbloeiers vervangen. Door het gebruik van deze herfstbloeiers kan je nog lang genieten van bloeiende planten op terras of balkon.

 

Tweejarige planten

Tweejarige planten die eerder zijn gezaaid kunnen nu op de plek worden geplant waar ze volgend jaar kunnen bloeien. Enkele soorten zijn: vingerhoedskruid (Digitalis), akelei (Aquilegia) en duizendschoon (Dianthus). Er zijn veel soorten tweejarige planten en een bijkomend voordeel is dat er veel vroege bloeiers bij zitten. Zo is het dus mogelijk om al vroeg in het seizoen te kunnen genieten van bloemen in je borders.

Bekijk eerdere Tuintips

Snoeien april

Snoeien april

Het is essentieel om te snoeien voor een gezonde groei. In april zijn de bolacacia en bolcatalpa ideaal om te vormen. Door zorgvuldig te snoeien, kun je de vorm van de boom beïnvloeden: je kunt een mooie kroon behouden, meer lichtinval in de kroon creëren of de boom compact houden. Bovendien, door regelmatig onderhoud, kun je de levensduur van de boom verlengen en ziektes voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken om schade aan de boom te minimaliseren.

Tuintips april

Tuintips april

Een tuin dient als een oase van rust, een speeltuin en een werkplaats. Het is tijd om je sluimerende tuinideeën tot leven te brengen! Heb je gedacht aan een nieuwe zithoek voor ontspannende middagen? Of misschien een veilige en leuke speelruimte voor de kinderen? Verlang je naar een weelderig groen gazon of een rustgevende vijver? Wat je wensen ook zijn, wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomtuin!

Planten maart

Planten maart

De fluweelhortensia is een opvallende verschijning in de tuin. Hier zijn enkele interessante feiten over deze prachtige plant:

Hoogte en groeiwijze: De fluweelhortensia kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van ongeveer 1,5 meter. Zijn groeiwijze is bossig en vol, met grote, donkergroene bladeren die een fluweelachtige textuur hebben. Deze bladeren zijn een lust voor het oog en voegen een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur