Campanula: Woonplant van de maand april 2020

Campanula is een plant met een frisse uitstraling in merendeels blauwe, paarse en witte kleuren. De naam klokje of klokjesbloem wekt de suggestie van een plant met klokvormige bloemen.

Dat keert ook terug in de wetenschappelijke naam: Campana betekent klok en Campanula is het verkleinwoord: klokje. Er zijn eveneens soorten die stervormige bloemen hebben, zoals de ster van Bethlehem en soorten met schaal- en buisvormige bloemen. Campanula wordt niet alleen ingezet als woonplant, maar als de temperatuur het toelaat ook als tuin- en terrasplant. 

Herkomst 
Campanula is een geslacht met enkele honderden soorten die merendeels afkomstig zijn uit de gematigde streken van het noordelijk halfrond en de landen rond de Middellandse Zee. Veel soorten worden ook in de tuin of op het balkon toegepast en zijn geschikt om tijdelijk in de woonkamer te laten pronken. Het is verbluffend hoe lang ze in huis mooi blijven met hun klok- of stervormige bloemetjes. 

Keuze assortiment Campanula
Het assortiment van Campanula is veelzijdig en het zijn echte seizoenplanten die van het vroege voorjaar tot de nazomer worden aangeboden. Populair als woonplant zijn diverse soorten Campanula, zoals C. isophylla (Ster van Bethlehem) in merendeels wit en blauwe kleuren met vrij grote klokjes. De C. portenschlagiana (klokjesbloem) heeft kleinere klokjesvormige bloemen. Deze is winterhard en kan na gebruik binnen buiten in de tuin geplant worden waar hij nog jaren als vaste plant kan schitteren in het voorjaar en de zomer. Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid, onder andere met purper, wit en lavendelblauw. 

Bron: bloemenbureauholland.nl

Bekijk eerdere Tuintips

Snoeien april

Snoeien april

Het is essentieel om te snoeien voor een gezonde groei. In april zijn de bolacacia en bolcatalpa ideaal om te vormen. Door zorgvuldig te snoeien, kun je de vorm van de boom beïnvloeden: je kunt een mooie kroon behouden, meer lichtinval in de kroon creëren of de boom compact houden. Bovendien, door regelmatig onderhoud, kun je de levensduur van de boom verlengen en ziektes voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken om schade aan de boom te minimaliseren.

Tuintips april

Tuintips april

Een tuin dient als een oase van rust, een speeltuin en een werkplaats. Het is tijd om je sluimerende tuinideeën tot leven te brengen! Heb je gedacht aan een nieuwe zithoek voor ontspannende middagen? Of misschien een veilige en leuke speelruimte voor de kinderen? Verlang je naar een weelderig groen gazon of een rustgevende vijver? Wat je wensen ook zijn, wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomtuin!

Planten maart

Planten maart

De fluweelhortensia is een opvallende verschijning in de tuin. Hier zijn enkele interessante feiten over deze prachtige plant:

Hoogte en groeiwijze: De fluweelhortensia kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van ongeveer 1,5 meter. Zijn groeiwijze is bossig en vol, met grote, donkergroene bladeren die een fluweelachtige textuur hebben. Deze bladeren zijn een lust voor het oog en voegen een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

06 - 307 266 09

Lechstraat 5

6674AV Herveld

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

© Copyright 2021 Van Rijbroek Hoveniers | TuinKeur